Eerbeek bruist!

Algemeen

De OVE

De vereniging voor ondernemers Eerbeek is rond 1960 opgericht als winkeliersvereniging. Op 14-04-1983 werd de Ondernemersvereniging Eerbeek (OVE) opgericht. Daarnaast fungeerden in Eerbeek de ondernemersverenigingen Stuyvenburchstraat en Oranje Nassauplein.

In 1991 werden deze verenigingen samengevoegd en gingen verder als de “Ondernemersvereniging Eerbeek” (OVE). Het is een vereniging door ondernemers en voor ondernemers met als doel het behartigen van belangen van de zelfstandige ondernemers en ondernemingen in het kleine en middelgrote bedrijf en beroep in Eerbeek.


De plaats Eerbeek

Eerbeek maakt deel uit van de gemeente Brummen en ligt in het hart van de provincie Gelderland, tussen de Veluwe en de rivier de IJssel. Bij Eerbeek reiken de bossen tot aan de bebouwde kom. Het oostelijke deel van de gemeente bij Brummen wordt gevormd door het prachtige uiterwaardengebied en het rivierenlandschap van de IJssel met daartussen een fraai afwisselend landschap, de zogeheten landgoederenzone.

In de gemeente Brummen wonen totaal ruim 21.500 inwoners. De meesten daarvan wonen in Eerbeek, dat met ruim 12.000 bewoners de grootste kern van de gemeente is. Van oudsher is Eerbeek een belangrijk centrum voor de papierindustrie. Daarnaast is het dorp bekend als verblijfplaats voor vakantiegangers.


Activiteiten

De OVE organiseert activiteiten voor haar leden en voor de plaatselijke bevolking. De OVE is bijzonder actief. De activiteiten worden in opdracht van de OVE uitgevoerd door enthousiaste ondernemers die naast hun drukke werkzaamheden toch nog tijd vrij maken om deze activiteiten te verzorgen.

De OVE organiseert en voert zelfstandig diverse evenementen uit in Eerbeek, in het belang van het winkelende publiek afkomstig uit Eerbeek en verre omgeving en de vele toeristen die het dorp aandoen. Onderstaande evenementen worden gefinancierd door de OVE en worden volledig georganiseerd en uitgevoerd door enthousiaste ondernemers en vrijwilligers, zoals:

  • Zomerbraderieën
  • Regelmatig live-muziek in de Eerbeekse winkelcentra tijdens diverse zaterdagevenementen.
  • Kerstkoopavond met bijzonder attractie.
  • De kerstverlichting in de beide winkelcentra, decemberactie met ca. €4.000,00 aan prijzengeld voor het winkelende publiek en de aankleding van de winkelpleinen (bloembakken, vlaggen etc.) worden volledig georganiseerd door de OVE.

 

 

Eerbeek online

 
Webshops in Eerbeek

Uiteraard vindt u een aantal van onze ondernemers ook op internet! Nieuwsgierig?

(klik hier)

OVE en social media

U kunt de OVE ook vinden op Facebook en Twitter. 'OVE Eerbeek'. Nieuws, evenementen en andere wetenswaardigheden kunt u hier vinden. 'Like' ons op Facebook!

 

Agenda Eerbeek

Agenda
Geen agenda items.
Er bevinden zich geen gebeurtenissen in de agenda.

Klik hier voor de volledige agenda